Servicii

Logistică

Macromex deține o infrastructură logistică impresionantă, de înaltă performanță, pentru depozitarea, pregatirea și distribuția produselor cu temperatură controlată. Aceasta garantează păstrarea calității produselor pe tot lanțul de distribuție, până ce acestea ajung la consumator. De asemenea, misiunea noastră este de a livra la timp către toti partenerii noștri din retail și horeca. Pentru depozitul Edenia, Macromex utilizează 20% energie verde.


Scopul principal al serviciului logistic specific firmei Macromex este livrarea la timp a mărfurilor, respectând administrarea corespunzătoare a fluxului mărfurilor, ceea ce constituie sistemul major de asigurare a serviciului pentru clienţi

Infrastructura logistică include:
2 centre de distribuție (Corso Distribution Center din Chitila și Edenia Distribution Center din Câmpia Turzii), 9 puncte de cross-docking (Arad, Baia Mare, Suceava, Brașov, Iași, Focșani, Slobozia, Ploiesti, Craiova), flotă auto proprie cu peste 60 vehicule comerciale bitemp cu MMA 3.5t ÷ 9t, tehnologie de ultimă generație pentru pregătirea comenzilor și pentru optimizarea proceselor de distribuție, MHE Lithium-Ion, sisteme performante de safety și prevenție, echipamente de protecție profesionale performante adecvate temperaturilor extreme.

Logistica noastră asigură servicii complete pentru un număr mare de produse cu temperatură controlată pentru partenerii din retail și horeca.

Distribuția Macromex înseamnă peste 300,000 paleți anual cu un ritm de peste 25,000 livrari lunar în condiții de procesare comenzi de diferite tipuri și dimensiuni: de la câteva camioane/comandă, până la câteva kg/comandă; comenzile pot fi la nivel de paleți, baxuri sau chiar unități, iar timpul de operare (preluare comandă – livrare) este de 24-48 ore. Desigur, operarea se face în conformitate cu normele de securitate și siguranță; certificare ISO 22000.

Distribuție

Macromex deține în momentul de față 2 centre de distribuție (Corso Distribution Center din Chitila și Edenia Distribution Center din Câmpia Turzii) precum și 9 puncte de cross-docking ((Arad, Baia Mare, Suceava, Brașov, Iasi, Focsani, Slobozia, Ploiesti, Craiova).

Depozitul Edenia Distribution Center din Câmpia Turzii este primul depozit de tip High-Bay pentru produse congelate din România și are o înălțime (42 m), complet automatizat.

Edenia Distribution Center


Capacitate de stocare:

 • 17.000 paleți pentru zona de produse congelate (-22°C), dintre care 15.560 paleți în High-Bay
 • 500 paleți în zona de produse refrigerate (2°C)
 • 16 niveluri de depozitare în High-Bay
 • Operare cu 3 macarale automate și sisteme de transport paleți (conveioare)
 • Sistem avansat de management al depozitului
 • Servește zona de nord-vest a României și principalele piețe externe din regiune
 • Poziționare geografică strategică: timp de livrare mediu de 24 ore către țările învecinate

Tehnologie de picking:

 • pick by voice, goods to man, man to goods
 • Sistem avansat de management al depozitului
 • Servește zona de nord-vest a României și principalele piețe externe din regiune
 • Poziționare geografică strategică: timp de livrare mediu de 24 ore către țările învecinate

Corso Distribution Center

Capacitate de stocare:

 • 10,000 locatii pentru produse congelate(-22°C)
 • 2,500 locatii pentru produse refrigerate(2°C)
 • Depozit conventional, P+5, 16 m inaltime
 • Echipamente mobile cu tehnologie Lithium-Ion

Tehnologie de picking

 • Pick by voice
 • Sistem avansat de management al depozitului
 • Deserveste zona de sud -est a Romaniei

Marketing

Fiecare brand din portofoliul Macromex a fost conceput complet diferit față de standardele și modelele clasice ale industriei. Prin modul în care am poziționat mărcile noastre, le-am creat imaginea și am planificat campaniile de comunicare, demonstrând că originalitatea poate atinge noi niveluri și poate inspira consumatorii la noi experiențe.

Macromex a reușit să dezvolte branduri de success:
Edenia este lider pe segmentul premium de produse congelate, cu o gamă variată, ce acoperă mai multe categorii, precum legume, fructe, carne, pește, semipreparate sau pizza.

Corso a devenit brandul nr. 1 de înghețată, chiar după primul an de la lansare.

La Strada este brandul de înghețată premium, care a adus moda în această industrie, devenind prima înghețată “pret-a-porter”.

De asemenea, departamentul de marketing din cadrul companiei Macromex dezvoltă campaniile de marketing pentru brandurile partenere, precum Philadephia, Haagen Dazs, Babybel, La Vache Qui Rit, Snickers, Mars, Bounty, Twix, Paula și altele.

Vânzări

Macromex are acoperire națională și deține 5 divizii de vânzări: Retail, IKA, Ice, HORECA, Export. Comerțul online este de asemenea integrat în business-ul Macromex, prin două platforme online dedicate clienților din HORECA și proprietarilor de magazine alimentare.

Bocado.ro - este inițiativa Macromex ce vine în întâmpinarea specialiștilor HoReCa, ajutându-i cu soluții profesionale prin care să-și usureze munca, timpul petrecut în bucătărie, și să crească în mod real calitatea serviciilor.

Mercadi.ro - este inițiativa Macromex ce vine în întâmpinarea proprietarilor de magazine alimentare , ajutându-i cu soluții profesionale prin care să-și usureze munca, să scurteze timpul petrecut pentru aprovizionare, și să crească în mod real calitatea serviciilor.

 

Macromex Horeca

Misiunea noastră este de a-i oferi consumatorului o experiență superioară, punându-i la dispoziție produse inovatoare, de o calitate desăvârșită. În tot ceea ce facem punem accentul pe inovație, calitate constantă și un stil de viață sanatos.

Platforma Macromex HORECA

Divizia Macromex HORECA vine cu o nouă abordare și o nouă strategie din dorința de a aduce inspirație, eficiență și profitabilitate pentru fiecare tip de business.

Fiecare tip de locație are oportunitățile și limitările sale proprii. Astfel, în primul rând, au fost identificate cele mai performante meniuri și soluții în funcție de fiecare tip de bucătărie în parte.

De asemenea, portofoliul de produse a fost și este mărit permanent în funcție de trendurile identificate în piață. Totodată, a fost lărgită și gama de servicii care aduc plus valoare fiecărui client, inclusiv prin introducerea de instrumente digitale și de consiliere pentru eficientizarea business-ului.

MACROMEX Horeca va oferi clienților soluții rapide pentru trend-urile nou apărute sau pentru situații care vor cere reacții imediate.