Istoric

2023

Macromex sărbătorește 30 de ani de excelență, evoluție și performanță în industria alimentară.

2022

Lansarea brandului Food&Glory - brand premium de mâncare refrigerată ce oferă mâncare ca la restaurant, acasă.

2020

La strada lansează o gamă de prăjituri congelate sub umbrela: LA STRADA, CONTEMPORARY DESSERTS

Macromex devine distribuitor pentru înghețata HAAGEN DAZS, destinată segmentului premium.

Macromex finalizează construcția celui de-al doilea centru de distribuție de produse congelate din România, în Chitila: Corso Distribution Center.

2019

Macromex devine distribuitor pentru înghețata “plant based” ALPRO.

Macromex devine distribuitor pentru grupul BEL, cu brandurile de brânză LEERDAMER, LA VACHE QUI RIT, BABY BEL, KIRI.

2014

Înghețata Corso devine brandul nr. 1 pe piața românească de înghețată, în urma campaniei integrate de comunicare “Of Corso”, care i-a avut ca ambasadori pe Corina & Connect-R.

Finalizarea celui mai avansat complex logistic, la Câmpia Turzii, cu o capacitate de peste 17.000 de paleți – Edenia Distribution Center.   

 

2013

Lansarea brandului de înghețată CORSO, care devine rapid cea mai cool înghețată a noii generații. Corso setează noi tendințe, lansând mereu arome originale și cele mai crazy și delicioase combinații de înghețată.

Macromex preia distribuția cremei de brânză PHILADELPHIA

Macromex preia distribuția inghețatei MARS – cele mai îndrăgite batoane de ciocolată la nivel mondial, oferite sub formă de batoane de înghețată (Snickers, Mars, Bounty si Twix).

2012

Lansarea înghețatei LA STRADA, CONTEMPORARY GELATO sub un concept unic: înghețata fashion – prima înghețată pret-a-porter din lume. Cu o colecție impresionantă de arome și ingrediente autentice, La Strada fascinează prin diversitate și inspirație.

 

2011

Lansarea brandului EDENIA. Este primul masterbrand din România de produse congelate de o calitate superioară, ce acoperă mai multe categorii. La scurt timp de la lansare, Edenia devine lider pe segmentul premium.

Lansarea brandului de pește congelat AZURIS, cu sortimente diverse (file de pește, trunchi de pește, pește întreg) și un excelent raport calitate-preț. 2010 Parteneriat strategic cu DUJARDIN, prin care cel mai important brand din portofoliul Macromex devine brand propriu.

Deschiderea oficială a primei fabricii ultra moderne de pâine congelată din România – La Lorraine România, în Câmpia Turzii.

2009

Macromex este un partener cheie în lansarea înghețatei ALGIDA în România.

Macromex devine distribuitorul exclusiv pentru DR. OETKER pe categoriile pizza, deserturi proaspete și produse din soia refrigerate

2008

Macromex începe distribuția pe piața din România pentru brutăria congelată La Lorraine.

2006

În București se deschide noul centru de distribuție Macromex multi-temperatură. Este cel mai modern din România, cu tehnologie pick by voice în premieră.

2005

Macromex devine lider necontestat al pieței de produse congelate în România, poziție menținută și în prezent.

2000

Macromex devine distribuitor exclusiv pentru PRESIDENT – cel mai cunoscut brand de produse lactate franțuzești din lume, destinate segmentului premium.

1993

Macromex se înființează în București, activând pe segmentul produselor cu temperatură controlată.